Børnevalg 2019
Børnevalg 2019

Børnenes valgvinder er fundet

Børnene kunne også stemme i år – deres kandidater var bare kendte børnebogsfigurer. Og nu er vinderen af valget fundet!

Det var ikke kun de voksne, der skulle have deres stemme hørt her i 2019 – børnene var nemlig stemmeberettigede på biblioteket!

Alle børn under 18 havde indtil onsdag den 5. juni chancen for at komme forbi biblioteket og sætte kryds ved deres favoritkandidat.

Blandt de opstillede var kendinge fra børnebøgernes verden, såsom Karmaboy, Sallys Far, Vildheks, Nomerne og Rita & Krokodille.

De stærke politiske budskaber i år var blandt andet "Ja til at passe på hinanden", "Nej til stress om morgenen"og "Nej til numsekløe".

17.092 gyldige stemmesedler har børn over hele landet afleveret, og det er flere end nogensinde.

Børnenes vinder er fundet

Børnevalget var åbenbart også lidt af et klimavalg, da den vindende kandidat stillede op med valgsloganet "Ja til at passe på naturen".

Og vinderen var med 4.491 stemmer... Vildheks! Clara, som vildheksen i den meget populære børnebogsserie af Lene Kaaberbøl egentlig hedder, er kendt for at have en tæt og helt særlig forbindelse til naturen. Og for at gå sine egne veje i livet, hvor hun tør prøve sig selv af og kæmpe med selv de største udfordringer.

Du finder selvfølgelig bøgerne om både vildheksen og alle de andre kendte børnebogsfigurer fra børnevalget på Herlev Bibliotek. 

Herlevs quizvindere...

...er fundet! På bibliotekerne landet over kunne børnene også deltage i to quizzer, opdelt efter alder, om børnebøgerne og demokrati.

Her på Herlev Bibliotek har vi trukket lod blandt alle de mange lokale quizbesvarelser. Vinderne er kontaktet og får hver et gavekort til biografbilletter.

Lyst til at blive klogere på demokrati?

Måske har børnevalget og de voksnes folketingsvalg gjort dit barn nysgerrigt på demokrati? Så tag et kig på boglisten herunder, hvor vi har samlet en række anbefalinger.

 

Børnevalget er sat i værk af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening, som har stillet stemmesedler og valgplakater til rådighed for alle biblioteker i landet. 

Læs også mere på den officielle side for Børnevalg 2019: http://www.børnevalg.dk/