Året der gik 2017
Året der gik 2017

Året der gik 2017

21.12.17
Højdepunkter fra året der gik på Herlev Bibliotek.

Biblioteket skaber møder mellem mennesker på nye måder

Herlev Bibliotek har i 2017 været samlingspunkt og mødested for Herlevs borgere på nye måder. Vi indførte de populære mandagssaloner, hvor læseheste og litteraturelskere kan snakke uformelt og hyggeligt om bøger med os og med hinanden. Tilbage i maj måned bød vi på persisk mad og poesi, og det blev en forrygende aften, hvor kulturer og generationer mødtes på tværs. I september tog vi på byvandring rundt i Herlev og genopdagede glemte historier med byens borgere og i oktober bad vi alt og alle om deres bud på demokrati – både ude i byen og til debat og bobler med journalisten Abdel Aziz Mahmoud på Herlev Bibliotek. Vi indførte også Rævetimer, hvor en hverdagsaften gøres til noget særligt, når vi kombinerer fællesspisning med en kulturel oplevelse, som da sangeren Monique besøgte os og opførte børneteater i efteråret.   

Store personligheder

Abdel Aziz Mahmoud var ikke den eneste store personlighed, der gæstede os i årets løb. Vores lokale mesterbager Louise Rosing-Schow fra Den Store Bagedyst bagte kager fra litteraturen og bød på smagsprøver i februar, Hella Joof kunne man møde på Biblioteket Kilden i april, og selveste Chris Minh Doky spillede op til en aften i jazzens tegn tilbage i oktober. Vi har også introduceret jer til nye unge forfattere, vi har bl.a. haft prisvindende Tine Høeg på besøg til en snak om togrejsen i litteraturen, da der stod marts i kalenderen. Hun gæster os igen i foråret  til en morgenfest i forbindelse med festivalen København Læser. Sidst men ikke mindst bad vi forfatter og læsehest Mette Moestrup om at skabe Mit Drømmebibliotek, en ny rød, rund reol, som også skal danne ramme om nye oplevelser i det nye år. 

Lyst til læring

2017 blev også året hvor børnene i allerhøjeste grad fik læring på nye måder. I efteråret indgik vi et samarbejde med Eventyrridderne og skabte et undervisningsforløb på Kildegårdskolen, hvor alle 7. klasser på egen krop kunne opleve livet som slavegjort på de Dansk Vestindiske Øer. Biblioteket har i år også været en del af det nationale projekt Fang Fortællingen som gennem ti udstillinger udfolder nogle af de bedste børnebøger. Derfor har hele efteråret været præget af en ny, stor interaktiv udstilling ”Heltemod & Hamskiftere”, som har inviteret både børn og voksne med på en tur til vikingernes verden – en verden fyldt med helte, rejser mod det ukendte og overnaturlige væsner.   

Nye traditioner

En ny tradition har også set dagens lys i 2017. Vi inviterede til solopgang, musik, sang og morgenmad på årets korteste dag for at byde lyset velkommen tilbage. Det gør vi igen i 2018. 

Tak for året der gik og på gensyn i 2018. Vi tør godt love et pulserende forårsprogram.  Husk nytårskur for medlemmer af Biblioteksklubben d. 18. januar

Tags