Stopur
Stopur

Tidens puls i 2018 – året der gik

Året går på hæld. Vi ser tilbage på noget af alt det, der skete på Herlev Bibliotek

Under vores to sæsontemaer PULS og TID har 2018 på Herlev Bibliotek især været præget af møder mellem mennesker og sjove, kloge og skæve samarbejder.

Poesi i svømmehallen og løb i litteraturen

Herlev Bibliotek er altid på udkig efter og i færd med sjove og meningsfulde samarbejder. Eksempelvis satte forårets tema PULS gang i rigtig mange skæve idéer, hvor det var oplagt at inddrage andre – og så er det jo fedt, at Herlev er en kommune fuld af kreative kulturinstitutioner.
Vi satte os sammen med idrætsinstitutionen GOHerlev og fandt på:

Eventet ”Svøm til musik og poesi”, hvor man (næsten) helt bogstaveligt kunne svømme hen i både lyd og ord. I Hjortespringbadets terapi-bassin kunne vores gæster svømme, mens The Trinity Project spillede ambient musik live, og vores litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen læste poesi højt. En næsten meditativ oplevelse.

Der var anderledes gang i den til vores løbeevent ”Løb – find din optimale rytme”. Her var vi rykket til løbebanerne på Herlev Stadion, hvor løb blev vendt, drejet, afprøvet og vinklet på forskellig vis. Der blev berettet fra en løbekarriere, fortalt om løb som overlevelsesstrategi i en tragisk situation og til slut testet musikrytmers praktiske effekt på løb.

Kunstneriske samarbejder om sprog og tid

I en anden boldgade samarbejdede vi i 2018 med flere eksterne kunstnere og andre kreative mennesker.
Vores store, runde, røde reol blev til en fysisk udgave af det digitale medie Verdensbiblioteket i et samarbejde med lyddesigner Åsmund Boye Kverneland og fotograf Marine Gastineau. 

Og vores temaudstilling om TID i efteråret blev skabt af arkitekt Marie Boye i tæt samarbejde med os. Her kunne du opleve både at tage tid på din egen tidsfornemmelse, at tage taletid, at svømme hen i tid og meget andet. 

Et klogt, rart, vigtigt... sted at mødes

I vores arbejde på biblioteket søger vi hele tiden at være og skabe et mødested for mennesker. Derfor er mange af vores events baseret på samtaler, medskabelse og inddragelse af vores gode gæster.

I 2018 havde vi blandt andet besøg af Menneskebiblioteket, der er en stor gruppe af frivillige mennesker, der stiller sig til rådighed for spørgsmål om dem selv, så vi kan prøve vores fordomme af, få dem udfordret og mindske afstanden mellem mennesker.

Vi inviterede også til en række samtalecaféer om forskellige emner, og det koncept fortsætter i det nye år, så hold øje med vores sæsonprogram, der er på gaden den 15. januar.

Og så havde vi et event med titlen ”Den nydanske feminisme”, hvor debattør Natasha Al-Hariri og forfatter og forlægger Shekufe Tadayoni Heiberg fortalte om deres egne feministiske kampe – og var i samtale med et meget engageret publikum.
Der blev nikket, grinet, fældet tårer, vekslet meninger og rakt hænder ud. Det lyder af meget – men det var det også.
I den kommende sæson er vi klar med en opfølger på netop dette event. Så igen: hold øje med programmet fra 15. januar.

Vi glæder os til at gå ind i det nye år – og i møder med alle jer.