Børn i gang med at finde bibliobitterne

Bibliobitterne er landet i Herlev

03.10.22
I efterårsferien får hele familien mulighed for at komme på skattejagt med Bibliobitterne

Herlev Bibliotek har stået bag udviklingen af Bibliobitterne, en Augmented Reality-app til brug på biblioteker i hele landet.

Appen introducerer 3. klasser til biblioteket, men i efterårsferien kan du og din familie lære mere om biblioteket og vores materialer, når vi inviterer til skattejagt med Bibliobitterne. 

Bibliobitterne er landet!

Bibliobitterne er en helt ny app, der med sjove missioner og AR-teknologi introducerer børn til biblioteket på en engagerende, sjov og legende måde:

Bibliobitternes egen planet er løbet tør for historier, som Bibliobitterne lever af. Derfor er de, under ledelse af Kejser Biblio, draget ud i universet på jagt efter flere fortællinger. Nu er de styrtet ned midt i biblioteket, og Kejser Biblio har brug for hjælp til at finde sine undersåtter, mens han selv reparerer rumskibet.

Derfor sender han børnene på en interaktiv mission i biblioteket. Missionen er at finde de forskellige Bibliobitter, der gemmer sig blandt deres yndlingsbøger. 

Et ekstra lag på virkeligheden

Appen Bibliobitterne benytter Augmented Reality, der integrerer det fysiske bibliotek med den digitale verden. På den måde kan man, gennem appen, se de sjove Bibliobitter flyve rundt blandt bøgerne.

Alle kommunens 3. klasser får invitationen til at komme ned på biblioteket og finde Bibliobitterne og derigennem lære biblioteket og alle dets materialer at kende.
I efterårsferien får alle Herlevs familier eksklusivt også muligheden for at finde Bibliobitterne, når vi inviterer til 'Leg og Lær med Bibliobitterne' den 17. oktober. Der er skattejagt både klokken 10.00 og klokken 13.00. Husk at hente billetter!

Udvikling i børnehøjde

Bibliobitterne er udviklet af og til børn. Det er deres fantasier og fortællinger, der ligger til grund for forfatter Thomas Brunstrøms (kendt fra for eksempel "Sallys far"-bøgerne) tilhørende historie, mens børnenes tegninger har været direkte inspiration til bibliobitternes endelige udseende.
Der har altså været børn med gennem hele udviklingsprocessen, mens appen og dens missioner og udfordringer også løbende er blevet testet med skoleklasser, blandt andet her i Herlev. 

Bibliobitterne er resultatet af over 1,5 års udviklingsarbejde, drevet af Herlev Bibliotek i samarbejde med Københavns Biblioteker, Aarhus Bibliotekerne, Viborg Bibliotekerne og Vejle Bibliotekerne og støttet af Udviklingspuljen for biblioteker og pædagogiske læringscentre under Slots- og Kulturstyrelsen.