Gækkebreve og chokoladeæg - påsken er på vej!
Hvad er det, der er så specielt ved tiden omkring påske?
Dagene er blevet længere, foråret er på vej. Med påsken kommer alt muligt, som vi måske glæder os til.
Påskeæg kan de fleste lide. Specielt hvis man får en hel masse, fordi hverken bedsteforældre, onkler eller tanter kunne regne ud hvem, der havde sendt alle de flotte gækkebreve.
Påsken er som julen fyldt med traditioner og ritualer. Nogle mennesker går i kirke, når det er påske. Mange tager til påskefrokost og besøger familie og venner. For de fleste er det en god tid. Men ikke alle er lige fornøjede.
Påskeharen har det ikke altid let
Påskeharen er mildest talt træt af sine arbejdsvilkår. Sammenlignet med Julemanden er det meget op ad bakke at være Påskehare. Julemanden har et hav af hjælpere. Men hvad har Påskeharen?
Egentlig er det en julebog, men den kan snildt bruges til påske også. Og de finder en god løsning!
Nisse og Dompap er sande forårsbebudere
Lige hvad man trænger til: At blive mindet om, hvad foråret er for en størrelse med påskeæg, vintergækker og fugleunger på vej, og især når det sker så yndigt og sødt som her med den lille nisse og hans ven dompap.
Bogen findes også til lån som E-bog eller lydbog på eReolen.
Forskellige traditioner, hyggelige aktiviteter - og en lille smule eftertanke
Anton og kunsten at sige nej
Anton er en stor dreng på 10 år. Han har det ikke altid på let, og han gruer for den der påskefrokost, han hvert år er tvangsindlagt til at deltage i. Men hos farfar er det anderledes.
Påskefrokoster er et ritual, som gerne skulle være en positiv oplevelse for alle, der er med – store som små.
Bogen findes også til lån som E-bog på eReolen.
Om foråret
Foråret handler rigtig meget om ting man kan gøre sammen, når påsken nærmer sig. Gækkebreve skal laves til de søde bedsteforældre. Påskeæg skal males så de kan hænge og pynte.
Vi kan også dyrke karse – det smager dejligt til æggemaden, når vi skal spise en lækker påskefrokost. Forår og påske, det hører sammen. Du får en masse god viden om foråret i Mette Jørgensens bog.