DEBAT: #MeToo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?
2020 blev året, hvor #metoo for alvor kom på dagsordenen - ikke mindst i avisernes ‘breaking’-bjælker. Det hele startede med Sofie Lindes afsløring af, hvordan en chef havde bedt hende om en seksuel ydelse mod at sikre hende en fremtid i medieverdenen - og så gik det løs. Den ene sag efter den anden nåede avisernes forsider, og de sociale medier brød i brand. Flere mænd fra særligt det politiske miljø og medieverdenen blev enten fyret eller forlod egenhændigt deres poster.
Men nogle råbte også vagt i gevær. For hvor var retssikkerheden for de offentligt anklagede mænd, og hvilken rolle spiller de sociale mediers folkedomstol i debatten? Kan man tale om, at der både skal tages hensyn til retfærdighed og retssikkerhed i opgøret med seksuelt krænkende magtmisbrug eller er det enten/eller?
Debattører: Sørine Gotfredsen (journalist, forfatter, præst og debattør) og Camilla Søe (Initiativtager til #enblandtos)
Debatpilot: Søren Sinnbeck højskolelærer på Idrætshøjskolen i Aarhus
Debatten foregår den 17. marts kl. 20.00-21-15 på Zoom og er gratis. Læs mere på www.frirummet.org og tilmeld dig.
Folkeoplysende Frirumsdebatter
I en tid, hvor mange sidder meget alene foran en skærm, skal vi skabe alternativer til hidsige kommentarspor, breaking news og konfliktunderholdning. Derfor har Frirumsdebatter tre runder:
Frontrunden: Konfliktens centrale uenigheder tegnes tydeligt op
Refleksionsrunden: Debattørerne forholder sig til modpartens argumenter, konfliktens dilemmaer og egen tvivl
Initiativrunden: Debattører og deltagere bidrager til nye løsninger. Der er mulighed for at stille spørgsmål gennem en digital Q&A.
Tilmeld dig til DEBAT: #MeToo – hvordan forener vi kampen for retfærdighed med retssikkerheden?
Se også...
DEBAT: Skal vi droppe de klassiske politiske ideologier for at redde verden?