""

Nye bøger om forældreskab og familieformer

10.08.23
Vil du have børn, og hvem skal det være med? Og hvordan er man gode forældre? Spørgsmålene er mange og ofte til debat i medierne. Vi anbefaler tre nye bøger om de store spørgsmål

I løbet af sommeren har biblioteket modtaget flere bøger, der på forskellig vis omhandler forældreskab og familieformer.

Vi har udvalgt tre bøger, som handler om ønsket om at være forældre eller fravalget heraf. 

Du gør det godt nok

 ”En lille bog om, hvorfor de fleste forældre skal gøre langt mindre, end de tror” af Lene Tanggaard handler om, hvordan mange forældre i dag gør det rigtig godt. Pointen er, at forældre bør hvile mere i forældreskabet.

Tanggaard, der er professor i pædagogisk psykologi, vil lære os, at det ”perfekte” ikke er det bedste for forældre og børn. 

Børn? Nej tak

I bogen ”Er du ikke bange for at fortryde?” sætter Mette Munch Jørgensen fokus på de overvejelser og valg, der ligger bag, når kvinder ikke ønsker at få børn. 

Forfatteren, der selv er frivillig barnløs, har interviewet otte kvinder i alderen 27-73 år. Alle kvinderne har fravalgt et liv som forældre. I forlængelse hertil besvarer en række forskere spørgsmål om barnløshed og overvejelser herom. 

Familie på nye måder

Inger Rainey Mark guider i “Aftalte forældreskaber” læseren, som søger viden om familieformer ud over far-mor-og-børn-normen.

Gennem en fiktiv fortælling om et homoseksuelt par inddrages læseren i de overvejelser og udfordringer, der ligger i ønsket om forældreskabet. 

Læs mere om bøgerne og reservér dem ved at klikke på dem her:

Materialer
  • Bog

En lille bog om, hvorfor de fleste forældre skal gøre langt mindre, end de tror

At være forælder i dag er ikke en let opgave. Der synes at være et krav om at præstere, at gøre det rigtige, at være perfekt. Dét gør forfatteren op med i denne bog ved at understrege, at det er okay at være "god nok". Fagbog, som alle forældre bør læse
Læs mere
  • Bog

En lille bog om, hvorfor de fleste fo...

  • Bog

Er du ikke bange for at fortryde? : fortællinger om at vælge et liv uden børn

Journalisten Mette Munch Jørgensen ønsker ikke at få børn. At vælge børn fra frivilligt er stadig et tabu for kvinder, og det belyser hun med denne bog. For voksne læsere, der ønsker at få viden om frivilligt barnløse
Læs mere
  • Bog

Er du ikke bange for at fortryde? : f...

  • Bog

Aftalte forældreskaber

Guide til dem, som søger viden om alternative familieformer, som fx regnbuefamilier, hvor de biologiske forældre aldrig har været sammen som par. Det kan fx være to lesbiske, som ønsker at blive forældre sammen med en kendt sæddonor
Læs mere
  • Bog

Aftalte forældreskaber