Stop sult – stop spild af mad
Uge 17 er bibliotekernes verdensmålsuge, og vi sætter ekstra fokus på FNs Verdensmål og arbejdet for en mere bæredygtig verden.
Inden 2030 skal sult være udryddet og alle mennesker – især de fattige og mest sårbare, herunder småbørn – skal sikres adgang til sikker, ernæringsrig og tilstrækkelig mad hele året rundt.
I Danmark er vi heldige, vi går som oftest ikke sultne i seng, men vi kan alligevel gøre verdensmålet til et hverdagsmål: Den mad, vi køber og ikke får spist, er spild af jordens ressourcer. Jo mere mad vi smider ud, jo mere skal vi producere.
Prøv at være kreativ med dine madrester, inden de bliver for gamle, det er faktisk en sjov udfordring – og i bogen ”Fremtidens køkken” er der gode idéer til, hvordan bananskræller, mælkebøttehjerter og vandmelonskal ender på tallerkenen.
Find mad i naturen
Du kan finde mange andre gode forslag til kreativt madforbrug i nogle af bibliotekets andre bøger, for eksempel "Den lille vilde – april/maj". Det er bogen til dig, der måske er helt ny i sankning – altså at finde mad i naturen.
Bogen er lige til at putte i baglommen og tage med på tur ud i naturen, og den vil helt sikkert udvide dit repertoire af spiselige planter. Eller lån en af de andre bøger om sankning, hvor du får gode forslag til at nyde og spise naturen.
Se også vores arrangement "Vild mad – smag på naturen" den 11. juni, hvor du kan gå med ud i naturen og lære de spiselige, vilde urter at kende.
God fornøjelse, Marianne