Studio Ghiblis mageløse magi
Streamingtjenesten Netflix kunne annoncere et regulært scoop sidste måned, da den sikrede sig streaming-rettighederne til næsten alle Studio Ghiblis film.
Det japanske filmstudie, der også står bag både blandt andet bøger og Playstation-spil inden for samme tegnede univers, er nemlig ekstremt populært og meget anerkendt – og du kender sikkert nogle af studiets illustrationer og karakterer, når du ser dem.
Filmene bliver gjort tilgængelige på Netflix i løbet af februar, marts og april. Men har du ikke Netflix, eller kan du bare ikke vente så længe, kan du låne størstedelen af dem på Herlev Bibliotek.
Hardcore Ghibli-fan?
Nederst på siden linker vi til alle de Studio Ghibli-film, vi har, men først præsenterer vi de bøger, Playstation-spil, mangaer og andet, man kan give sig i kast med, hvis man ikke kan få nok af Ghibli(agtige)-universer.
Kommer du forbi biblioteket, kan du i Demoteket også finde en udstilling af vores Ghibli-samling.
Bøger
Er du særligt interesseret i det kunstneriske arbejde og processen bag Ghiblis film, har vi såkaldte ”Art of”-bøger om nogle af de mest elskede Ghibli-fortællinger.
Her kommer du med på en tur "bag kameraet" i "Chihiro og heksene", "Prinsesse Mononoke", "Min nabo Totoro" og "Minder fra i går". Find dem herunder.
E-reolen Global har desuden en ebog med en gennemgang af Studio Ghiblis film, som du kan læse her.
Mangaer
”Nausicaä of the valley of the wind” er teknisk set ikke en Studio Ghibli-produktion, men den er lavet af de samme folk og tælles derfor ofte med alligevel. Den fås som manga-serie og kan reserveres her.
"Det levende slot" har vi også som manga. Den kan reserveres her.
Playstation-spil
Studio Ghibli har haft en finger med i store dele af de to vidunderlige rollespil, ”Ni no Kuni: Wrath of the White Witch” og ”Ni no Kuni II - Revenant Kingdom”, og studiets indflydelse er meget tydelig.
Begge spil fik store roser af både anmeldere og spillere og byder på utallige timers underholdning.
"Ni no Kuni II: Revenant Kingdom" (hentet fra igdb.com)
"Ni no Kuni: Wrath of the White Witch" (hentet fra igdb.com)
Arven "efter" Miyazaki
Der var en overgang tvivl om Studio Ghiblis skæbne i forbindelse med stifteren Hayao Miyazakis on/off forhold til det at være pensioneret. I kølvandet på usikkerheden opstod et nyt studie, Studio Ponoc, med den tidligere Ghibli-producent Yoshiaki Nishimura ved roret.
Studiet har udgivet filmen ”Mary og troldkvindens blomst” som, hvis du spørger mig, bestemt er på Ghibli-niveau. Du kan reservere ”Mary og troldkvindens blomst” her.
I mellemtiden har Miyazaki annonceret en ny tegnefilm for Studio Ghibli, så man kan i den grad sige, at vi fans både får i både pose og sæk.
"Mary og troldkvindens blomst" (billede hentet fra gkids.com)
"Mary og troldkvindens blomst" (billede hentet fra gkids.com)
Musikken
Studio Ghibli er ofte synonym for Hayao Miyazaki og til dels medskaberen af studiet, Isao Takahata, men en tredje meget vigtig spiller er Joe Hisaishi, der har komponeret musikken til størstedelen af studiets film (og i øvrigt også til de to førnævnte Playstation-spil).
Du kan reservere cd'er med musikken til "Laputa - slottet i himlen" her, "Arriettys hemmelige verden" her og diverse Studio Ghibli numre her.
En ganske særlig serie
Og sidst, men ikke mindst: hvis nu du gik og undrede dig over, hvordan en klassisk skandinavisk fortælling ville tage sig ud, hvis den fik Ghibli-behandlingen, så kan du få syn for sagen på bibliotekets streamingtjeneste Filmstriben.
Her kan du nemlig se selveste Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter genfortalt som anime-serie af Studio Ghibli – klik her.
Ronja Røverdatter i Studio Ghibli-udgave (billede hentet fra Filmstriben).
Ronja Røverdatter i Studio Ghibli-udgave (billede hentet fra Filmstriben).
Find og reservér vores Ghibli-film her: