Varme hveder, bag dem selv...

01.05.23
... for sidste gang?

Fredag den 5. maj er det store bededag – for vist nok sidste gang! Og aftenen før er der tradition for at spise varme hveder med smør på.

Det er jo vedtaget at afskaffe store bededag fra næste år, men mon ikke vi alligevel den fjerde fredag efter påske vil spise varme hveder i fremtiden? Det tror jeg.

Har du lyst til at bage hvederne selv, eller har du lyst til at kaste dig ud i at bage dit eget brød, så kan du hente inspiration i bibliotekets mange bøger om bagning.
Det kunne for eksempel være "Familiens bog om årets traditioner" side 44, der har en let og lækker opskrift på hveder.

God fornøjelse fra Marianne

Materialer
  • Bog

Familiens bog om årets traditioner

(2004)
Side 24: Påskeæg (dekorerede æg); side 104-107: Lygter (af græskar og glas); side 104-107: Halloweenpynt (Lygter); side 128-135: Adventskranse (af gran og naturmaterialer); side 144: Luciatøj (Dragt og ternehat); side 156: Julelandskaber (Nissestue af æske); side 156-159: Juletræspynt (Decoupagekugle og kræmmerhus); side 193:...
Læs mere
  • Bog

Familiens bog om årets traditioner

(2004)
  • Bog

Mere af det gode brød

Af Chad Robertson (2021)
Opskrifter på brød og kager bagt på fuldkorn af forskellig slags
Læs mere
  • Bog

Mere af det gode brød

Af Chad Robertson (2021)
  • Bog

Brødbog : nytænkning af fremtidens kornsorter, meltyper og hævemetoder

Af Chad Robertson (2022)
Er du allerede godt i gang med brødbageriet, så får du her et skub mod brød i verdensklasse baseret på de nyeste teknikker og med et hav af gode opskrifter at prøve dem af på. Til brød-entusiasten og pizzabageren
Læs mere
  • Bog

Brødbog : nytænkning af fremtidens ko...

Af Chad Robertson (2022)
Med udgangspunkt i de tre grunddeje surdej, gærdej og wienerdej præsenteres 40 opskrifter på kendt bagværk som fx grydebrød, franskbrød og croissanter. Til den tålmodige og let øvede bager
Læs mere