Opskrifter på litteraturens kager
Madeleines med orange/mandel/birkes
2 æg
80 g. sukker
1/4 tsk salt
Vaniliestang
40 g. mel
3 spsk. mandelmel
1 tsk bagepulver
Saft og skal fra 1 appelsin
Birkes, 3 tsk.
100 g. smør
Pisk æg, sukker og salt til en luftig masse
Tilføj bagepulver, mel, mandelmel, vaniliestang og appelsinskal og saft. samt birkes.
Lad dejen stå i 30 min på køl.
Smelt smør og køl ned.
Tilføj i dejen og lad den igen stå i 30 min.
Bages i smurt form i 10-12 min ved 175 grader.
Pyntes efter behov. (Jeg pyntede med mørk chokolade og birkes)
Madeleines med lime/kokos
2 æg
80 g. sukker
1 tsk bagepulver
40 g. kokos
vaniliestang, 1
lime skal og saft af 1 stk
1 tsk honning
50 g. smør
Æg piskes ved medium hastighed
Tilføj sukker lidt ad gangen
Skru op for hastigheden og pisk indtil dobbelt størrelse (ca. 3-5 min)
Rør mel, bagepulver, vanilie, kokos, limeskal og saft i.
Lad dejen stå koldt i en halv time
Smelt smøret, tilføj honning og kog kort op. Køles af.
Tilføj i dejen efter en halv time og lad den igen stå en halv time.
Smør formen og put en skefuld i hver fordybning.
Bages ved 200 grader i 6-8 min.
Afkøles i formen og vend ud på en bagerist.
Pyntes efter behov (jeg pynter med hvis chokolade og limeskal)
Æblekage fra Helle Helles roman 'Hvis det er'
Opskriften findes på DRs hjemmeside: https://www.dr.dk/mad/opskrift/gammeldaws-aeblelagkage