Peter Laugesen digt
Peter Laugesen digt

Biblioteket har fået ny kunst på væggene!

Breaking news! Herlev Bibliotek har fået ny kunst på væggene - og du må ned på biblioteket for at se det øverste af billederne, der er malet af digteren Peter Laugesen.

Digteren Peter Laugesen har malet et værk til Herlev Bibliotek og alle vores lånere i forbindelse med sit besøg i Herlev d. 29. september, hvor han optrådte på Herlev Hospital med musik i hospitalets rød/orange auditorium. Samme dag var han nede på biblioteket, hvor han iført strømpesokker malede et kæmpe digt på tre lærreder á 2x2 meter hver. På hvert lærred står tre linjer og til sammen udgør de et digt fra samlingen "Barnetro" fra 1985.

Glad litteraturformidler

Bibliotekets litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen er meget glad for det nye kunstværk: "Det her er kun begyndelsen på en ny måde at formidle litteratur på i biblioteksrummet. Det er poesi in your face. Du kan forstå digtet, som du vil, men først og fremmest håber jeg, at det kan gøre dig nysgerrig. Hvis du læser det her digt, så har du fået en litterær oplevelse, og det er meningen med det hele", siger hun. 

Poul Gernes i strik

"Barnetro" er noget særligt, fordi forsiden er illustreret af Poul Gernes, der også har farvelagt Herlev Hospital. Forsiden kan også opleves på biblioteket, fordi den lokale strikkeklub, der går under navnet Strikkegrafitti Café, har strikket en enorm version af den og skænket værket til biblioteket. Når man ser forsiden, er der ingen tvivl om, at det er Gernes, der står bag, for der er knald på farverne og blomstermotivet, som vi også kender Gernes for. 

Kom ned og se det

Peter Laugesens store digt-værk hænger på bibliotekets første sal, mens Strikkegrafitti-forsiden hænger i udlåns-området. Alle er meget velkomne til at komme ned og kigge og høre nærmere om historien bag - litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen står til rådighed for at fortælle mere om både Laugesen og Gernes - og hun læser også gerne digtet højt!

Poul Gernes i strik

Materialer
  • Bog

Brev til en maler

Digte om kunstens væsen og det levede liv skrevet i en sammensat stil
Læs mere
  • Bog

Brev til en maler

  • Bog

Poul Gernes : jeg kan ikke alene - vil du være med?

(2016)
Om Poul Gernes' (1925-1996) kunstsyn og tilblivelsen af hans værker indenfor maleri, skulptur og happenings
Læs mere
  • Bog

Poul Gernes : jeg kan ikke alene - vi...

(2016)