Foto af Mette Moestrup tag af fotograf Mikkel Tjellesen
Foto: Mikkel Tjellesen, 2014

Mød Mette Moestrup

Mød forfatteren bag Mit Drømmebibliotek.

Mit Drømmebibliotek åbner  torsdag d. 28. september kl. 17 med 200 bøger udvalgt fra bibliotekets faste samling af forfatter Mette Moestrup. Vi har inviteret netop hende som kurator på Mit Drømmebibliotek, fordi hun først og fremmest har læst utroligt mange bøger, ikke er bange for at drømme om at verden kunne se anderledes ud, og fordi hun elsker biblioteker. 

Hvem er hun?

Mette Moestrup er født i 1969 i Århus, opvokset i Vendsyssel og bor på Vesterbro i København. Hun er uddannet cand. phil. i litteraturhistorie fra Institut fra Litteraturhistorie, Århus Universitet og efter studentereksamen rejste hun i Egypten, Kenya, Tanzania og Uganda. I lang en årrække har hun været fast lærer på Forfatterskolen i København, og i perioder været vejleder og har undervist på den svenske forfatterskole Litterär Gestaltning i Göteborg og Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun har gennem sit virke arbejdet meget tværnordisk og har optrådt på et væld af poesifestivaler i Norge, Sverige, Grønland, Island og desuden også Tyskland.

Først og fremmest er Mette Moestrup digter, og hun debuterede med digtsamlingen "Tatoveringer" i 1998 og har siden udgivet flere digtsamlinger, en roman, børnebøger og oversættelser. Forfatterweb skriver om hende: "Ikke for ingenting er Mette Moestrup blevet kaldt en af de mest eksperimenterende danske digtere i sin generation. Hos Moestrup finder man blandt andet en undersøgelse af, hvordan ordene og tingene er forbundet og en tematisk behandling af seksualitet, køn, oprindelse, etnicitet og identitet. Det hele er sat ind i en eksperimenterende, legende og fabulerende form, der inddrager alt fra ordspil, montage, anagrammer, grønlandske leveregler, litterære referencer, talkshows, omskrivning af talemåder, stram metodik og meget andet."

To og tre er stærkere end én

Moestrup interesserer sig for det kollektive, og hendes seneste værker er skrevet sammen med andre. I 2014 udkom kollagebogen ”Frit flet”, som hun skrev sammen med forfatter Naja Marie Aidt og dramatiker Line Knutzon. Bogen på mere end 600 sider består bl.a. af digte, essays, brevvekslinger og sange kombineret med private fotos fra de tre kvinders liv og handler bl.a. om venskab, magt, frihed, køn, moderskab og kærlighed.

Senest har Moestrup udgivet digtsamlingen "OMINA" sammen med Naja Marie Aidt med digte i et stemningsmættet, mørkt sprog, der kredser om amazonen som figur.  Læs Litteratursidens anmeldelse af OMINA her.

Af andre samarbejder kan nævnes Sylvia Plaths klassiker "Glasklokken", som Moestrup nyoversatte sammen med digteren Olga Ravn i 2016. I 2013 udkom "Kun stemmen bliver tilbage" om den iranske digter Forugh Farrokzhad, som hun lavede med Shadi Angelina Bazeghi, der besøgte Herlev Bibliotek i foråret 2017. 

Læs hele portrættet af Mette Moestrup på Forfatterweb, hvor du kan logge ind med dit bibliotekslogin. Du kan også læse mere om hende på hendes hjemmeside www.mettemoestrup.dk

Materialer
  • Bog

Dø, løgn, dø : digte

Af Mette Moestrup (2012)
Digte. I fem dele og suiter udtrykt gennem genre-eksperimenter og klassiske stilarter afsøges især det kvindelige univers. Digtene kredser bl.a. om moderskab, kærlighed, døden og kønnet
Læs mere
  • Bog

Dø, løgn, dø : digte

Af Mette Moestrup (2012)
  • Bog

Frit flet : fællesbogen

Collage af billeder og tekster, herunder interviews, breve, mails, logbøger, fotos, billedkunst og sange som debatterer køn, feminisme og drama
Læs mere
  • Bog

Frit flet : fællesbogen

  • Bog

Glasklokken : roman (Ved Olga Ravn og Mette Moestrup)

Af Sylvia Plath (2016)
Beretning i jeg-form om en ung piges dybe depressioner og psykiske sammenbrud
Læs mere
  • Bog

Glasklokken : roman (Ved Olga Ravn og...

Af Sylvia Plath (2016)
  • Bog

Kun stemmen bliver tilbage : poesi og biografi

En samling af digte, noveller og billeder af den iranske digter Forugh Farrokhzad (1934-1966) med hendes erotiske digte og noveller, samt en artikel, hvor Forugh Farrokhzad gør rede for sin poetik. Efterord med en gennemgang af Forugh Farrokhzads liv og værk
Læs mere
  • Bog

Kun stemmen bliver tilbage : poesi og...

  • Bog

Omina : digte

Digte, der i et stemningsmættet og mørkt sprog kredser om amazonen som figur
Læs mere
  • Bog

Omina : digte