Spis mere, spild mindre – klimavenlig mad
Vi ved det godt: Vores mad vejer tungt i klimaregnskabet. Men det er bare ikke altid nemt at ændre sine kostvaner.
Skal det batte noget med en kostomlægning for klimaets skyld, er det kødet, vi skal skære ned på. Men proteiner skal vi jo have, så dem kan man i stedet finde i især linser og bønner.
Find inspiration til mad uden kød her:
Spild mindre, spis mere
Den mad, vi køber og ikke får spist, er spild af jordens ressourcer. Jo mere mad vi smider ud, jo mere skal vi producere.
Prøv at være kreativ med dine madrester, inden de bliver for gamle, det er faktisk en sjov udfordring.
Du kan finde inspiration i bøgerne her, men også i appen "For Resten" fra Forbrugerrådet.
Appen giver gode råd om, hvordan du får dine madvarer til at holde længst, og masser af opskrifter baseret på de råvarer, du har til overs.
10 gode råd til at spise mere klimavenligt
- Spis mindre kød
- Vælg fisk og lyst kød frem for mørkt kød
- Spis bønner, linser og kikærter frem for kød
- Spis flere grøntsager
- Spis danske grøntsager og frugter i sæson
- Spis danskproduceret mad
- Spis kartofler i stedet for ris
- Undgå madspild
- Drik vand fra hanen
- Tag din cykel eller gå, når du køber ind